Zicht op nieuwe perspectieven

Bekijk de brochure

Een hoopvolle toekomst

Deze 7-daagse basisleergang is bedoeld voor iedereen die zich regelmatig afvraagt: waarom doet iemand wat hij doet? Kan ik dat beter gaan herkennen, zodat ik daardoor iemand beter kan helpen, een beter advies kan geven? Kan ik beter begrijpen hoe een situatie in elkaar zit en wat ik daar vanuit mijn rol/functie aan kan bijdragen, of waar mijn manier van kijken en doen juist in de weg zitten?

Je gaat aan de slag met het herkennen van patronen in vormen van betekenisgeving. Je kunt die gaan duiden in omstandigheden, in taalbeelden, in vooringenomenheden bij mensen, in vormen van werken en organiseren. Deze leergang biedt vooral handvaten m.b.t. omgevingsbewustzijn en herkenning van maatschappelijk bewegingen en vraagstukken, zodat nieuw perspectief in zicht komt.

Deelnemers zijn o.a. casemanagers, welzijnswerkers (huis-, bedrijfs-)artsen, OR-leden, WMO-consulenten, gemeenteraadsleden, wethouders, wijkteamleden, wijkagenten, wijkverpleegkundigen, psychotherapeuten, adviseurs duurzame inzetbaarheid, docenten en trainers, zorgcoördinatoren en kwaliteitsmedewerkers.

Heeft u interesse in deze leergang of een specifieke vraag? Het team van Sezen Academy helpt u via mail of telefonisch 0343-595802 graag verder.

Programma overzicht

We starten met een blok van 2 dagen met avondprogramma’s en overnachtingen. Daarna volgen 5 losse praktijkdagen, steeds om de twee tot drie weken met een avondprogramma eraan voorafgaand. Na een introductiedag krijgen dominante oriëntaties, taalbeelden, creativiteit, blokkades, initiatieven, ontwikkelingen en interventies de aandacht. Het programma wordt zo opgebouwd dat het aansluit bij de groep en dat je het in de praktijk goed kunt gaan herkennen. Tussen de praktijkdagen door krijg je kleine opdrachten om te oefenen in het waarnemen van patronen in jouw eigen dagelijkse omgeving.

Tijdens de leergang wordt het boek Zijn zij gek of ben ik het? gebruikt.

Praktische informatie
Prijs € 4.945,- ex. btw
Verblijfkosten  € 990,- ex. btw
Maximum aantal deelnemers 10
Minimum aantal deelnemers 8
Duur 7 dagen (22 dagdelen, waarvan 8 avonden)
Aanmelden

Aanhef* MevrouwDe heer

Naam*

Email*

Telefoonummer*

Adres*

Kies het datumschema van Zicht op nieuwe perspectieven*

Opmerkingen

Deze leergang vindt 2 tot 4 keer per jaar plaats.

Het heeft mij inzicht gebracht in het functioneren van de samenleving. De wereld is iets overzichtelijker geworden en ik stel mijn oordeel steeds meer uit. Het zorgt voor meer rust en inzicht in mijn eigen tempo van doen. Vooral bij jongeren zal dat helpen met het oog op prestatiedrang. Wat dat betreft vielen er op de eerste dag van deze leergang al de nodige kwartjes en gingen er luikjes open. Dat gaat door tot op de dag van vandaag en smaakt naar meer.

Marijke Beversluis

Theatermaker en trainer, Thinc

Lees ervaringen van deelnemers

Pin It on Pinterest

Share This