Door de leergang heb ik veel meer oog gekregen voor de invloed van omstandigheden. Die zijn heel bepalend voor iemands gedrag en daar ga ik nu veel bewuster mee om. Ik ben nu veel minder bezig met oordelen en meer met waarnemen. Het is geen cursus waarin je alleen maar een trucje leert. Het ligt aan de basis van alles. Als je met mensen werkt en in je eigen leven. Ook op persoonlijk vlak vallen er voor mij dingen op z’n plek.
Lees ervaringen van deelnemers
Een hoopvolle toekomst
Deze 7-daagse basisleergang is bedoeld voor iedereen die zich regelmatig afvraagt: waarom doet iemand wat hij doet? Kan ik dat beter gaan herkennen, zodat ik daardoor iemand beter kan helpen, een beter advies kan geven? Kan ik beter begrijpen hoe een situatie in elkaar zit en wat ik daar vanuit mijn rol/functie aan kan bijdragen, of waar mijn manier van kijken en doen juist in de weg zitten?
Je gaat aan de slag met het herkennen van patronen in vormen van betekenisgeving. Je kunt die gaan duiden in omstandigheden, in taalbeelden, in vooringenomenheden bij mensen, in vormen van werken en organiseren. Deze leergang biedt vooral handvaten m.b.t. omgevingsbewustzijn en herkenning van maatschappelijk bewegingen en vraagstukken, zodat nieuw perspectief in zicht komt.
Deelnemers zijn o.a. casemanagers, welzijnswerkers (huis-, bedrijfs-)artsen, OR-leden, WMO-consulenten, gemeenteraadsleden, wethouders, wijkteamleden, wijkagenten, wijkverpleegkundigen, psychotherapeuten, adviseurs duurzame inzetbaarheid, docenten en trainers, zorgcoördinatoren en kwaliteitsmedewerkers.
Deze leergang is qua niveau vergelijkbaar met een propedeuse.
Heeft u interesse in deze leergang of een specifieke vraag? Het team van Sezen Academy helpt u via mail of telefonisch 0343-595802 graag verder. Vanwege het coronavirus is er een nieuw datumschema in voorbereiding. De eerstvolgende start van deze leergang zal in 2021 plaatsvinden.
Deze leergang is door het Registerplein geaccrediteerd voor 106 PE punten.
Programma overzicht
We starten met een blok van 2 dagen met avondprogramma’s en overnachtingen. Daarna volgen 5 losse praktijkdagen, steeds om de twee tot drie weken met een avondprogramma eraan voorafgaand. Na een introductiedag krijgen dominante oriëntaties, taalbeelden, creativiteit, blokkades, initiatieven, ontwikkelingen en interventies de aandacht. Het programma wordt zo opgebouwd dat het aansluit bij de groep en dat je het in de praktijk goed kunt gaan herkennen. Tussen de praktijkdagen door krijg je kleine opdrachten om te oefenen in het waarnemen van patronen in jouw eigen dagelijkse omgeving.
Tijdens de leergang wordt het boek Zijn zij gek of ben ik het? gebruikt.
Praktische informatie
Prijs | € 4.995,- ex. btw |
Verblijfkosten | € 1.090,- ex. btw |
Maximum aantal deelnemers | 10 |
Minimum aantal deelnemers | 8 |
Duur | 7 dagen (22 dagdelen, waarvan 8 avonden) |