Hoe maakt de burgemeester het verschil?

Lees ervaringen van deelnemers aan diverse leergangen

Als burgemeester verkeert u in een unieke positie waardoor u de definitie van de situatie kunt beïnvloeden op manieren die andere aanwezigen niet gegeven is. Tegelijkertijd moet u zelf tot oordelen komen: heeft u genoeg overzicht, wat is het meest passende besluit?

Drukte van gesprekken en duizend praktische vragen nopen tot momenten van reflectie die zelden in de agenda verschijnen. Dit programma plant vier van die momenten voor u in. Met ruimte voor vragen als: hoe ga je om met kracht(en) in de samenleving? Diversiteit onder mensen groeit, ook hun mondigheid en acties. We zien identiteitspolitiek, burgerinitiatieven, jeugdproblemen, regeldruk, de wens tot burgerparticipatie. We werken met uw eigen ervaringen en cases uit de actualiteit.

In dit programma krijgt u een onderbouwd referentiekader aangereikt waarmee u tot bredere en betere oordelen kunt komen dan u tot nu toe gewend bent. Over de definitie van de situatie, over gedrag van uzelf en de mensen om u heen. U krijgt handreikingen om het resultaat van interventies van te voren in te kunnen schatten.

Dit topprogramma is in samenwerking met het Nederlands Genootschap van Burgemeesters ontwikkeld. De dagen zijn gebaat bij betrokken deelnemers en lage interventiedruk ‘van buiten’.

U kunt voor actuele informatie contact opnemen via mail, bel 0343-595802 of ga direct naar de opleidingengids op de site van het NGB.

Programma overzicht

We komen vier maal 24 uur bij elkaar (inclusief overnachting). Start om 18:00 (1e keer om 17:00) en de volgende dag van 9:00 tot 17:00 uur. ’s Avonds bespreken we onderwerpen die u bent tegengekomen en u bezighouden. De volgende dag breiden we de inhoud uit. Wim van Dinten heeft een boek in voorbereiding waarin het referentiekader onderbouwd is terug te vinden. Hij verwacht dat het gedurende de opleiding beschikbaar komt.

In een kennismakingsgesprek bespreken we het nadere programma, wat u kunt verwachten en welke vragen u graag behandeld wilt zien. Daarna besluit u definitief over deelname.

Gastdocenten worden uitgenodigd op basis van de groepssamenstelling.

Praktische informatie, data en aanmelden 2022
Locatie Wijk bij Duurstede
Maximum aantal deelnemers 10
Duur vier 24-uurs sessies
Doorlooptijd circa 13 weken

Voor aanmelding en informatie over deelname aan deze 4-daagse leergang kunt u terecht bij het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters (NGB): 070-373 8383 of mail.

 

Data 2022
Donderdag 21 april en vrijdag 22 april
Donderdag 12 mei en vrijdag 13 mei
Donderdag 9 juni en vrijdag 10 juni
Donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli

Bestel de brochure

  Aanhef*
  MevrouwDe heer

  Naam*

  Email*

  Telefoonummer*

  Adres*

  Opmerkingen

  Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.