Hoe maakt de burgemeester het verschil?

Lees ervaringen van deelnemers aan diverse leergangen

Burgemeesters zijn voorlopers in de samenleving. Deze opleiding is voor de voorlopers onder de burgemeesters: om breder te gaan kijken en tegemoet te komen aan de complexiteit van onze samenleving.

Als burgemeester word je dagelijks met van alles geconfronteerd en daar mag je op eigen-wijze mee omgaan. Drukte te midden van afspraken, overleggen en duizend praktische vragen nopen tot momenten van reflectie die zelden in de agenda verschijnen. Deze opleiding plant vier van die momenten voor u in.

Waar staat u als burgemeester in het veld van algemeen belang, ‘maatwerk’, willekeur, ‘laten ontstaan’ en daadkrachtig optreden? Er zijn vraagtekens, positieve energie, spanningen, tot aan burgemeesters die beveiligd worden. Welke kennis is nodig om ontwikkelingen te begrijpen? Wat is de kracht van uw eigen repertoire en vooral wat zijn uw blinde vlekken en welke impact hebben die op gesprekken die u voert en keuzes die u maakt?

Dit topprogramma is in samenwerking met het Nederlands Genootschap van Burgemeesters ontwikkeld. De dagen zijn gebaat bij betrokken deelnemers en lage interventiedruk ‘van buiten’.

U kunt voor actuele informatie contact opnemen via mail, bel 0343-595802 of ga direct naar de site van het NGB of de opleidingengids.

Programma overzicht

Alle blokken lopen van 18.00 uur tot 17.00 uur de volgende dag. ’s Avonds bespreken we onderwerpen die u bent tegengekomen en u bezighouden. De volgende dag bespreken we de ins and outs van de werking van paradigma’s, contextgedreven werken en organiseren, en vraagstukken en uitdagingen voor burgemeesters op dat terrein. U krijgt een boek waarin gespreksonderwerpen zijn terug te vinden en dat ook te gebruiken is als voorbereiding of om anderen te inspireren.

In een kennismakingsgesprek bespreken we het nadere programma, wat u kunt verwachten en welke vragen u graag behandeld wilt zien. Daarna besluit u definitief over deelname.

Gastdocenten worden uitgenodigd op basis van de groepssamenstelling.

Praktische informatie, data en aanmelden 2020
Locatie Wijk bij Duurstede
Maximum aantal deelnemers 10
Duur 4 avonden met overnachting en aansluitende dag
Doorlooptijd 3-4 maanden

Voor aanmelding en informatie over deelname aan deze 4-daagse leergang kunt u terecht bij het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters (NGB): 070-373 8383 of mail.

Aangepaste data 2020 ivm coronavirus
Vrijdag 19 juni
Vrijdag 10 juli
Vrijdag 4 september
Donderdagavond 1 en vrijdag 2 oktober
Vijfde dag met avond in overleg

Bestel de brochure

  Aanhef*
  MevrouwDe heer

  Naam*

  Email*

  Telefoonummer*

  Adres*

  Opmerkingen

  Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.