Waarnemen van posities

Het is een bewustwordingsproces. Het maakt je bewust van de verschillen die er zijn. Met name het verschil in contexgedreven en systeemgedreven werken heeft mijn ogen geopend.

Petra Boekhout

Adviseur bedrijfsvoering, Gemeente Noordoostpolder

Lees ervaringen van deelnemers

Je hebt iets met iemand afgesproken, maar die ander komt de afspraak niet na.

Iets is voor jou logisch en duidelijk, maar tot je verbazing is het dat voor iemand met wie je samenwerkt helemaal niet. Die oordeelt en handelt dan ook anders. Je ziet een probleem, wil daar snel daar iets aan doen, maar die collega is niet in beweging te krijgen. Of in een samenwerking met anderen word je als onbelangrijke partij behandeld, terwijl je vindt dat je de grootste bijdrage levert. Hoe zit dat? Wat doe je daaraan?

Deze leergang gaat in op de verschillende posities en belangen van mensen en partijen met wie je te maken hebt en hoe die met een context verbonden zijn. Hoe herken je e.e.a., hoe kijk je zelf en hoe kleurt dat je beeld, hoe kom je tot een oordeel, advies, besluit of uitvoering als er veel verschillende manieren van kijken en belangen aan de orde zijn? Voor iedereen die te maken heeft met samenwerking in allerlei vormen en de verschillende manieren van kijken en belangen van partijen die daar een rol bij spelen. De groep deelnemers bepaalt welke onderwerpen aandacht krijgen.

Deelnemers zijn o.a. griffiemedewerkers, bestuurssecretarissen, projectleiders, teamleiders, programmaleiders, raadsleden en mensen die in allerlei soorten samenwerkingsverbanden opereren.

Heeft u interesse in deze leergang of een specifieke vraag? Het team van Sezen Academy helpt u via mail of telefonisch 0343-595802 graag verder.

Programma overzicht

We starten met een blok van 2 dagen met avondprogramma’s en overnachtingen. Daarna volgen 5 losse praktijkdagen, steeds om de twee tot drie weken met een avondprogramma eraan voorafgaand. Het programma wordt zo opgebouwd dat het aansluit bij de groep en dat je het in de praktijk goed kunt gaan herkennen. Tussen de praktijkdagen door krijg je kleine opdrachten om te oefenen in het waarnemen van patronen in jouw eigen dagelijkse omgeving. Op basis van de groepssamenstelling worden diverse gastdocenten uitgenodigd.

Huiswerk bestaat uit lezen van hoofdstukken in het boek Zijn zij gek of ben ik het? en oefeningen in de eigen praktijk.

Praktische informatie
Prijs € 5.060,- ex. btw
Verblijfkosten € 1.190,- ex. btw
Aantal deelnemers maximaal 10
Duur 7 dagen en 8 avonden (22 dagdelen)
Doorlooptijd 2 tot 3 maanden
Aanmelden

  Aanhef* MevrouwDe heer

  Naam*

  Email*

  Telefoonummer*

  Adres*

  Kies het datumschema van Waarnemen van posities*

  Opmerkingen

  Deze leergang wordt ingepland bij interesse vanaf 6 personen of meer.

  Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.

  Bestel de brochure

   Aanhef*
   MevrouwDe heer

   Naam*

   Email*

   Telefoonummer*

   Adres*

   Opmerkingen

   Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.