Hoe maakt de burgemeester het verschil?

Als burgemeester verkeert u in een unieke positie waardoor u de definitie van de situatie kunt beïnvloeden op manieren die andere aanwezigen niet gegeven is. Tegelijkertijd moet u zelf tot oordelen komen: heeft u genoeg overzicht, wat is het meest passende besluit?

Drukte van gesprekken en duizend praktische vragen nopen tot momenten van reflectie die zelden in de agenda verschijnen. Dit programma plant vier van die momenten voor u in. Met ruimte voor vragen als: hoe ga je om met kracht(en) in de samenleving? Diversiteit onder mensen groeit, ook hun mondigheid en acties. We zien identiteitspolitiek, burgerinitiatieven, jeugdproblemen, regeldruk, de wens tot burgerparticipatie. We werken met uw eigen ervaringen en cases uit de actualiteit.

In dit programma krijgt u een onderbouwd referentiekader aangereikt waarmee u tot bredere en betere oordelen kunt komen dan u tot nu toe gewend bent. Over de definitie van de situatie, over gedrag van uzelf en de mensen om u heen. U krijgt handreikingen om het resultaat van interventies van te voren in te kunnen schatten.

Dit topprogramma is in samenwerking met het Nederlands Genootschap van Burgemeesters ontwikkeld. De dagen zijn gebaat bij betrokken deelnemers en lage interventiedruk ‘van buiten’. Het is exclusief voor burgemeesters.

U kunt voor actuele informatie contact opnemen via mail of telefonisch: 0343-595802.

Programma overzicht

We komen vier maal 24 uur bij elkaar (inclusief overnachting). Start om 18:00 (1e keer om 17:00) en de volgende dag van 9:00 tot 17:00 uur. ’s Avonds bespreken we onderwerpen die u bent tegengekomen en u bezighouden. De volgende dag breiden we de inhoud uit. Het boek Realiteit en werkelijkheid ontvangt u ter voorbereiding en als naslagwerk.

Het programma verbreed uw referentiekader voor oordeelsvorming en geeft zicht op wat in deze tijd nodig is voor een rechtvaardige democratie en een hoopvolle toekomst. Met dit programma raakt een burgemeester in staat het verschil te maken.

In een kennismakingsgesprek bespreken we het nadere programma, wat u kunt verwachten en welke vragen u graag behandeld wilt zien. Daarna besluit u definitief over deelname.

Gastdocenten worden uitgenodigd op basis van de groepssamenstelling.

Praktische informatie en data 2023
Locatie Wijk bij Duurstede
Maximum aantal deelnemers 10
Duur vier 24-uurs sessies
Doorlooptijd circa 13 weken
Kosten € 5.000,- inclusief BTW en arrangementskosten

De data voor de jaargang 2023 zijn binnenkort bekend. Bij veel interesse start in een najaar een tweede editie. 

Data 2023
NTB
NTB
NTB
NTB
Praktische informatie 2024
Locatie Wijk bij Duurstede
Maximum aantal deelnemers 10
Duur vier 24-uurs sessies
Doorlooptijd circa 13 weken

De data voor 2024 komen in de loop van 2023 beschikbaar.

 

Data 2024
NTB
NTB
NTB
NTB
Aanmelden

  Aanhef* MevrouwDe heer

  Naam*

  E-mail*

  Telefoonummer*

  Adres*

  Kies de jaargang*

  Opmerkingen

  Dit programma wordt 1 keer per jaar ingepland en is exclusief voor burgemeesters.

  Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacyverklaring.

  Lees ervaringen van deelnemers aan diverse leergangen