Leiderschap en passend organiseren

Ik werk al veertien jaar in de publieke sector. Door het volgen van de leergang heb ik veel geleerd als het gaat om het duiden van maatschappelijke ontwikkelingen. Ik heb leren kijken en zie nu veel beter wat er nodig is in mijn werk. “Je gaat het pas zien als je het doorhebt’’, is een uitspraak van Johan Cruijff. Deze uitspraak vind ik met betrekking tot de leergang dan ook zeer toepasselijk!

Joep Bartholomeus

Lees ervaringen van deelnemers

Daar ligt ie dan, de nieuwe visie voor de organisatie. Hij klinkt als een klok. De hoofdlijnen heb jij (mede) ontwikkeld. Anderen praten erover in woorden die je zelf ook gebruikt. Je denkt het met elkaar eens te zijn.

Enthousiast ga je aan de slag. Je stuurt, coacht, praat, overdenkt, bemoedigt en inspireert waar nodig. In de praktijk van de vernieuwingsslag merk je weinig van de eerdere eensgezindheid. Iedereen blijkt eigen opvattingen over de goede richting te hebben, oude manieren van goed/fout denken steken de kop weer op en het werk blijft in grote lijnen op de oude manier gedaan worden.

Jij wilt echt nieuw! Je zoekt inspiratie en probeert uit. Het blijkt lastig om een vertrouwde manier van werken los te laten. En hoe herken je dan wat nieuw en goed is? Hoe hou je overzicht op bestuursniveau en hoe zorg je dat maatschappelijke processen hun weerklank vinden in de organisatie? Hoe kom je in dat zoekproces uit bij de resultaten die je met elkaar zegt te willen?

Deelnemers aan deze leergang werken voor organisaties waar het financieel resultaat in principe een afgeleide zou moeten zijn van wat  ze doen, en geen doel op zich. Ze zijn leidinggevend, verantwoordelijk voor directie of bestuur, werken in loondienst of als zzp’er, en kunnen op het overzichtsniveau van visie, inrichting en resultaten van de organisatie denken en doen.

Heeft u interesse in deze leergang, wilt u de brochure ontvangen of heeft u een specifieke vraag? Het team van Sezen Academy helpt u via mail of telefonisch 0343-595802 graag verder. Vanwege het coronavirus is er een nieuw datumschema in voorbereiding. De eerstvolgende start zal 2021 plaatsvinden.

Programma overzicht

Deze leergang start met een blok van 3 aaneengesloten dagen met avondprogramma’s, waarbij deelnemers op locatie overnachten. In dit eerste blok worden vormen van betekenisgeving als referentie aangereikt. Daarna volgt een blok van 3 losse ervaringsdagen om die referentie in de dagelijkse praktijk en omgeving te herkennen in hoe mensen ordenen, oordelen, besluiten en handelen. Het derde en vierde blok bestaan uit 7 losse ervaringsdagen waar in verschillende omgevingen alle vraagstukken van passend organiseren en leiderschap aan de orde komen. De organisaties van de deelnemers kunnen een leeromgeving zijn. We staan nadrukkelijk stil bij de invloed van omgevingen en omstandigheden op wat mensen doen. De praktijk waar je zelf in werkt, de puzzels waar je mee bezig bent, vormen die dagen het casemateriaal. Alles wat je nodig hebt om verschillende vormen van organiseren naast elkaar te gaan hanteren en om overgangen van de ene naar de andere vorm te maken komt langs. De laatste dag sluiten we af met een avondprogramma. 

Aan het einde van de opleiding stopt het leerproces niet. Dat is vaak net op snelheid aan het komen. Tijdens de vooruitkomdagen bespreken we ervaringen en inzichten die je hebt opgedaan en zoeken we antwoorden op nieuw opgekomen vraagstukken.

Praktische informatie
Prijs € 8.740,- ex. btw
Verblijfkosten € 1.600,- ex. btw
Maximum aantal deelnemers 10
Duur 15 dagen (incl. 11 avonden, 3 overnachtingen)
Doorlooptijd 6 maanden
Start 2 tot 3 keer per jaar
Aanmelden

  Aanhef* MevrouwDe heer

  Naam*

  Email*

  Telefoonummer*

  Adres*

  Kies het datumschema van Leiderschap en passend organiseren*

  Opmerkingen

  Deze leergang vindt 2 tot 4 keer per jaar plaats.

  Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.

  Bestel de brochure

   Aanhef*
   MevrouwDe heer

   Naam*

   Email*

   Telefoonummer*

   Adres*

   Opmerkingen

   Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.