Leiderschap en passend organiseren

De leergang was als een cadeautje, maar het was zeker niet altijd feest! Gaandeweg begonnen kwartjes te vallen. Er werd me een spiegel voorgehouden. Ik kijk nu veel bewuster tegen mezelf aan en tegen de samenleving. Onze samenleving vraagt om een andere aanpak en om meer flexibiliteit. In mijn werk gaat het erom dat te herkennen, te erkennen en samen te werken aan nieuwe ontwikkelingen. Ik ben heel blij dat ik daar een deel van mag zijn. De leergang heeft gezorgd voor (persoonlijke) verbreding en ontwikkeling.

Gertjan Rozendom

Gemeentesecretaris, Gemeente Borne

Lees ervaringen van deelnemers

Deze leergang is bedoeld voor hogere leidinggevenden en zet leiderschap in een ander daglicht.

Leiderschap om passend te organiseren is de essentie van deze leergang. Je gaat herkennen welke werk- en organisatievormen passen bij de activiteiten die in organisaties plaatsvinden. Onmisbaar voor diegenen die te maken hebben met het naast elkaar zetten van verschillende activiteiten, het vormgeven van veranderingsprocessen of innovatie en implementatie van nieuwe activiteiten. Een groot deel van de leergang is gevuld met ervaringsleren, zodat je als leidinggevende ondervindt wat je van medewerkers in jouw organisatie of op jouw afdeling vraagt als je een bepaalde vorm van werken en organiseren instelt. Deelnemers komen oa. uit de zorg, het onderwijs, gemeenten, banken, centrale overheden, politie, commerciële organisaties en zelfstandig ondernemerschap.

Deze leergang is qua niveau vergelijkbaar met een universitaire (master)opleiding.

Heeft u interesse in deze leergang of een specifieke vraag? Het team van Sezen Academy helpt u via mail of telefonisch 0343-595802 graag verder.

Programma overzicht

Deze leergang start met een blok van 3 aaneengesloten dagen met avondprogramma’s, waarbij deelnemers op locatie overnachten. In dit eerste blok worden vormen van betekenisgeving als referentie aangereikt. Daarna volgt een blok van 3 losse ervaringsdagen om die referentie in de dagelijkse praktijk en omgeving te herkennen in hoe mensen ordenen, oordelen, besluiten en handelen. Het derde blok bestaat uit 4 losse ervaringsdagen met steeds 1 week ertussen om dit in vormen van organiseren te kunnen duiden. Het afsluitende blok bestaat uit 3 losse dagen en staat in het teken van leiderschap en passend organiseren in de eigen organisatie. De laatste dag sluiten we af met een avondprogramma. Alles wat je nodig hebt om verschillende vormen van organiseren naast elkaar te gaan hanteren en om overgangen van de ene naar de andere vorm te maken komt langs. Je ontwikkelt organisatorisch repertoire om systeem- en contextgedreven vormen van organiseren naast elkaar te kunnen invullen.

De diverse docenten en begeleiders hebben ervaring met allerlei bedrijfskundige aspecten van de verschillende vormen van werken en organiseren. In het bijzonder met betrekking tot leiderschap, sturing en inrichting van organisaties.

Na afloop zijn er met een tussenpozen van 3 maanden 2 terugkomdagen om nieuw opgekomen vraagstukken op te pakken.

Praktische informatie
Prijs € 8.740,- ex. btw
Verblijfkosten € 1.600,- ex. btw
Maximum aantal deelnemers 10
Duur 15 dagen (incl. 11 avonden, 3 overnachtingen)
Doorlooptijd 6 maanden
Start 2 tot 3 keer per jaar

 

Aanmelden

Aanhef* MevrouwDe heer

Naam*

Email*

Telefoonummer*

Adres*

Kies het datumschema van Leiderschap en passend organiseren*

Opmerkingen

Deze leergang vindt 2 tot 4 keer per jaar plaats.

Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.

Bekijk de brochure

Leiderschap-en-passend-organiseren-HQ-200k