Alumniprogramma Giraffe

De giraffe is het langst van alle zoogdieren. Met de giraffe als totem sta je met je voeten op de grond en met je hoofd hoog in de lucht. Door zijn lengte kan hij goed in de verte kijken. De lange benen zijn symbolen van evenwicht en het vermogen om vooruit te komen. Verzet je je ertegen naar nieuwe gebieden te trekken die je voor jezelf ontwaart? Een giraffe ziet welke weg je het beste kunt inslaan. Onder het rennen werken de benen en de hals samen. Dat herinnert ons eraan, dat de toekomst zien op zich niet voldoende is, maar dat we ons er ook naar op weg moeten begeven.

Begeleiding concreet op je werkplek, om wat je in de leergang ontdekt en geleerd hebt verder in de praktijk te brengen. Je eigen werkomgeving brengt nieuwe situaties, cases en vragen met zich mee. Dit programma is bedoeld om je te helpen in het verder ontwikkelen van je eigen handelingsrepertoire en je zelfvertrouwen.

Wat houdt het in? Je kunt denken aan de rol, houding of positie die je graag wilt innemen naar collega’s, leidinggevenden of andere partijen, tijdens vergaderingen, bestuursoverleg, teamoverleg, ‘een lastig gesprek’, sollicitatiegesprek die zich daarvoor lenen. Dingen die je denkt maar ook wilt kunnen gaan uitspreken. Situaties waarin je twijfelt over welk gedrag nou het meest passend is. Situaties waarin je terugvalt in vertrouwd gedrag terwijl je weet wat je zou moeten doen, maar dat niet voor elkaar krijgt.
Je begeleider is in de voorbereiding, op de achtergrond of indien gewenst en mogelijk direct aanwezig bij de situaties waarin je je zelf wilt trainen.

Meld je hieronder via het formulier aan of neem direct contact op met de begeleider die je op het oog hebt: Imelda schouten mail of bel 06-15475638, Leonie van Dinten mail of bel 06-10888281 en Erik Visser mail of bel 06-19464842.

Programma overzicht

Dit persoonlijke traject vindt in principe plaats binnen een jaar na de laatste praktijkdag. Het start met een gesprek met je beoogde begeleider over wat je wilt leren en waar je het idee hebt dat je zelf niet goed verder mee komt. Samen bepaal je wat goede oefensituaties zijn en je begeleider helpt om het veilig voor je te houden. Eventuele gesprekken met direct betrokkenen kunnen daarbij helpen.

Je gaat aan de slag met die punten waar je graag je gedrag/handelingsrepertoire in wilt ontwikkelen. Je krijgt waarnemingen en feedback over de wisselwerking tussen jou en (anderen in) jouw omgeving: hoe kijk en oordeel ik, hoe ga ik om met de definitie van de situatie, in hoeverre blijf ik in mijn oriëntatie steken, en wat zie ik alle relevante mensen om mij heen doen? Welk gedrag past eigenlijk veel beter en hoe ga ik dat doen?

Praktische informatie

Je kiest een begeleider die met jou meeloopt in jouw werkomgeving om te kijken naar jouw manier van handelen en de context waarin jij werkt.

Prijs € 1.599,- ex. btw
Locatie eigen werkomgeving
Vorm 1 op 1 begeleiding
Duur startgesprek en 4 dagdelen op locatie
Doorlooptijd 6-12 maanden

Een uitgebreider begeleidingsarrangement behoort tot de mogelijkheden.

Aanmelden

  Aanhef* MevrouwDe heer

  Naam*

  Email*

  Telefoonummer*

  Adres*

  Opmerkingen

  Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.

  Bestel de brochure

   Aanhef*
   MevrouwDe heer

   Naam*

   Email*

   Telefoonummer*

   Adres*

   Opmerkingen

   Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.