Als het je gaat om het kind

Lees ervaringen van deelnemers

Passend onderwijs domineert in Nederland het onderwijsbeleid.

Er wordt daarin gestreefd naar onderwijs dat leerlingen uitdaagt, uitgaat van hun mogelijkheden en rekening houdt met hun beperkingen. Er kwam in het spoor daarvan een vloed aan methoden op. Alles wat je als school met een kind wilt bereiken stel je als doel, maakt er een plan voor dat je met leerlingvolgsystemen monitort. Het onderwijs gaat intussen met kinderen om als een aannemer die huizen bouwt.

Maar in de periode op school leren jonge mensen oordelen, krijgen een kijk op de wereld om hen heen en op zichzelf, ontdekken hun seksualiteit, ontwikkelen hun rede, krijgen een oriëntatie mee. Een denkbare uitkomst als doel stellen, knevelt onontkoombaar en ongepast de ontwikkeling van een kind.

Heeft u interesse in deze leergang of een specifieke vraag? Het team van Sezen Academy helpt u via mail of telefonisch 0343-595802 graag verder.

Programma overzicht

We starten met een blok van 2 dagen met avondprogramma’s en overnachtingen. Daarna volgen 5 losse praktijkdagen, steeds om de twee tot drie weken met een avondprogramma eraan voorafgaand. Het programma wordt zo opgebouwd dat het aansluit bij de groep en dat je het in de praktijk goed kunt gaan herkennen. Tussen de praktijkdagen door krijg je kleine opdrachten om te oefenen in het waarnemen van patronen in jouw eigen dagelijkse omgeving. Op basis van de groepssamenstelling worden diverse gastdocenten uitgenodigd.

Huiswerk bestaat uit lezen van hoofdstukken in het boek Zijn zij gek of ben ik het? en oefeningen in de eigen praktijk.

Praktische informatie
Prijs € 5.060,- ex. btw
Verblijfkosten € 1.190,- ex. btw
Aantal deelnemers maximaal 10
Duur 7 dagen en 8 avonden (22 dagdelen)
Doorlooptijd 2 tot 3 maanden
Aanmelden

  Aanhef* MevrouwDe heer

  Naam*

  Email*

  Telefoonummer*

  Adres*

  Opmerkingen

  Deze leergang wordt ingepland bij interesse vanaf 6 personen of meer.

  Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.

  Bestel de brochure

   Aanhef*
   MevrouwDe heer

   Naam*

   Email*

   Telefoonummer*

   Adres*

   Opmerkingen

   Door op verzenden te drukken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens zoals beschreven in onze privacy verklaring.